BALLOU VPS – KRAFTFULL MOLNSERVER!

Här skapar ni en molnserver snabbt och enkelt! Ni hyr den kapacitet och de resurser som motsvarar era behov. Eftersom det är en delad tjänst så blir ni en del av våra mycket driftsäkra system här på Ballou. Vi har flera olika färdigkonfigurerade VPS-paket att välja mellan utifrån era egna önskemål.

Vi har paketerat våra mest populära konfigurationer på molnservrar. De hanteras på samma kraftfulla molnplattform som Ballou Moln. Servrarna har en fast månadsavgift för att göra det så enkelt som möjligt. Om ni växer ur er VPS kan ni uppgradera mellan paketen eller byta till Ballou Moln.

Behöver ni hjälp att välja? Vi hjälper er gärna att komma fram till den bästa lösningen för er!

INNEHÅLL – BALLOU VPS

VPS 256

VPS 512

VPS 1024

VPS 2048

VPS 4096

vCPU: 1 1 1 2 4
Minne: 256 MB RAM 512 MB RAM 1024 MB RAM 2048 MB RAM 4096 MB RAM
Diskutrymme: 10 GB SSD-disk 20 GB SSD-disk 40 GB SSD-disk 60 GB SSD-disk 80 GB SSD-disk
Trafik/mån: 500 GB 500 GB 1 TB 2 TB 4 TB
Nätuppkoppling: 100 Mbit 100 Mbit 100 Mbit 1 Gbit 1 Gbit
IP: 1 1 1 1 1
Operativsystem: Linux Linux Linux Linux Linux

Pris / månad

79:-

109:-

169:-

309:-

559:-

TILLÄGG
Autofailover Ingår Ingår Ingår Ingår Ingår
Redundant lagring Ingår Ingår Ingår Ingår Ingår
SSH-access Ja Ja Ja Ja Ja
Uppgraderingsbart Ja Ja Ja Ja Ja
Backup Tillval 19:-/mån Tillval 39:-/mån Tillval 79:-/mån Tillval 119:-/mån Tillval 149:-/mån
CDN Tillval Tillval Tillval Tillval Tillval
Firewall Management Ingår Ingår
but-order but-order but-order but-order but-order

Autofailover

Om det skulle visa sig att hårdvaran där VPS:n körs går ner på grund av till exempel ett hårdvarurelaterat problem så kommer en sekundär servernod att automatiskt ta över driften.

Redundant lagring

Våra lagringskluster som VPS:erna använder är dedikerade till att leverera mycket hög tillgänglighet med utmärkt prestanda.

Ballou CDN

Ballou CDN är en tjänst för bättre prestanda och en global närvaro! Även om era besökare endast befinner sig i t ex Sverige kan du ha stor nytta av tjänsten. Din webbserver kan till exempel vara långsam om du vid vissa tillfällen har fler besökare än normal. Läs vidare om tjänsten här: https://www.ballou.se/molndrift/molndrift-cdn/

Backup

En fullständig backup tas på hela VPS:n genom sk snapshot-teknik och använder ett backupschema som sparar tre versioner av VPS:n; en daglig, en veckobackup och en månadsbackup. Backupen kommer tas vid samma tidpunkt som beställningen genomförs.

E-post


E-postkonton
Du får obegränsat antal e-postkonton. Hur många konton du behöver är ju verkligen individuellt. Du skapar och hanterar själv dina konton med valfria adresser.
E-postutrymme
Du får ett utrymme på 50GB. Här menar vi den totala mängden utrymme du har att tillgå för samtliga dina e-postadresser. Du behöver inte oroa dig för utrymmet; det finns tillräckligt.
E-postalias
Med vårt webbhotell kan du skapa obegränsat antal alias. E-postalias används främst för att vidarebefordra e-post som skickas från en e-postadress till en eller flera andra e-postadresser.
Webbmail
Funktionen webbmail ingår i vårt webbhotell. Det gör det möjligt att läsa och besvara e-post vart man än befinner sig i världen. Det enda som behövs är en webbläsare och en Internetanslutning. Du missar aldrig viktig e-post.

Skydd


Spamskydd
Många lägger tid på att hantera spammail. Därför låter vi ett kraftfullt och säkert spamskydd ingå i webbhotellet vilket gör att du slipper lägga tid på det själv.
Antivirus
Vi vill att våra kunder ska vara friska! Vi scannar e-post efter virus och skyddar dig från virusattacker.

Databas


MySQL och SQL Express är populära databastyper som används i många webblösningar. Vi har valt att låta 10 st (á 100MB) MySQL och 10 st (á 100MB) SQL Express ingå i paketet, vilket vi tycker är tillräckligt för att få hög funktionalitet på sin sida. Du hanterar detta enkelt själv via kontrollpanelen.

FTP-konton


FTP = File Transfer Protocol. Används för att ladda upp eller ner filer till en webbplats. Det är snabbt och smidigt och vi ger dig obegränsat antal konton så att du ska kunna hantera dina filer på bästa sätt.

Trafik


500GB trafik ingår hos oss. Här menar vi den datamängd som skickas mellan en hemsida och besökarna.

Sidbyggare


För dig som ska bygga en ny hemsida. Med Sidbyggaren bygger du din hemsida enkelt på 5 minuter – snabbt och enkelt utan några förkunskaper.

Applikation


Applikationer med ett klick! Otroligt enkelt att komma igång med t ex en blogg, e-handelssystem eller en wiki. Läs mer här.

Statistik


Du kan enkelt se hur många besökare du haft på din sida, var de kommer ifrån och mycket mer.

Operativsystem


Du kan välja antingen Windows eller Linux.

Google Adwords


Som Googles partner har Ballou möjligheten att erbjuda gratis annonsering med Google Adwords till ett värde av 750 kr. För att läsa mer och hämta ut din värdekupong går du till https://www.ballou.se/webbhotell-google-adwords/.

Utrymme


Här menar vi den totala mängden utrymme du har att tillgå för dina hemsidor.

Domän


Ett webbhotell är alltid kopplat till en domän, t ex exempelföretaget.se. Du kan koppla 10 st domännamn till ditt webbpaket.

E-post


E-postkonton
Du får obegränsat antal e-postkonton. Hur många konton du behöver är ju verkligen individuellt. Du skapar och hanterar själv dina konton med valfria adresser.
E-postutrymme
Du får ett utrymme på 10GB. Här menar vi den totala mängden utrymme du har att tillgå för samtliga dina e-postadresser.
E-postalias
Med vårt webbhotell kan du skapa obegränsat antal alias. E-postalias används främst för att vidarebefordra e-post som skickas från en e-postadress till en eller flera andra e-postadresser.
Webbmail
Funktionen webbmail ingår i vårt webbhotell. Det gör det möjligt att läsa och besvara e-post vart man än befinner sig i världen. Det enda som behövs är en webbläsare och en Internetanslutning. Du missar aldrig viktig e-post.

Databas


MySQL är en populär databastyp som används i många webblösningar. Vi har valt att låta 1 st (á 100MB) MySQL ingå i paketet, vilket vi tycker är tillräckligt för att få hög funktionalitet på sin sida. Du hanterar detta enkelt själv via kontrollpanelen.

FTP-konton


FTP = File Transfer Protocol. Används för att ladda upp eller ner filer till en webbplats. Det ingår 5 st konton.

Trafik


100GB trafik ingår hos oss. Här menar vi den datamängd som skickas mellan en hemsida och besökarna.

Operativsystem


Du har i det här paketet tillgång till Linux.

VARFÖR BALLOU VPS?

why_simple
Kom igång på 1 minut
Vi har paketerat våra mest populära konfigureringar på molnservrar. Du väljer paket och sedan kan du på egen hand snabbt och enkelt komma igång som molnanvändare. En virtuell server kräver inga investeringar vilket gör att du kommer igång utan onödiga ledtider. Oavsett om du endast behöver en enkel testserver eller en kraftfull it-miljö så är du endast ett par klick därifrån.

 

why_cost
Lagring & support i Sverige

All data ligger säkert på vår helt redundanta och högpresterande lagringslösning. Allt befinner sig helt inom Sveriges gränser där svenska lagar gäller och där du som kund fullt ut kan nyttja vår svenska support!

 

why_flex

 

Hög prestanda
Våra högpresterande molntjänster är helt redundanta och ligger på en kraftfull plattform. Ballou VPS tillgodoser höga driftkrav.

 

why_cost

 

Driftsäkerhet – ett absolut krav!
Att hålla absolut högsta tillgänglighet är självklart grundstommen för oss. Vi levererar trygg och stabil drift till våra kunder.

 
 
  • FÖLJ OSS
    VI ÄR SOCIALA

  • Logga in - Webbmailen