Bemz Design

Företag med extrema driftkrav

Fler och fler företag utvecklas till att använda internet i alla sina led och med det följer extrema driftkrav. En av våra kunder, Bemz, är ett typexempel på det. Bemz är ett snabbväxande företag som har en enkel men slagkraftig affärsidé: de säljer textilöverdrag till IKEA:s möbelsortiment.

Bemz

Skräddarsydd virtuell hosting

Som för många andra företag är skräddarsydd virtuell hosting en klockren leveransmodell för IT-behovet. Främst eftersom:
– du inte binder upp något kapital i servrar och infrastruktur
– skalbarheten gör att du kan skala resurserna upp och ner
– du kan fokusera på kärnverksamheten och låta Ballou ta hand om driften

Hela deras affärssystem fanns också som kanske den enskilt största investeringen. De hade redan valt affärssystemet Microsoft Dynamics AX i samband med att Microsoft lanserade detta som en hyrmodell vilket stöttar ett tillväxtföretag som Bemz på ett bra sätt. Affärssystemet körs nu med gott resultat även det hos Ballou. Det ska sägas att Ballou inte är någon specialist på affärssystemet AX utan det krävs kunskap och ett tight partneravtal med certifierade Dynamicsleverantörer för att få detta att fungera. Vi bistår med teknik och kunskap om drift. En affärsmodell med kundnytta i fokus eftersom kunden då får ta del av expertkunskaper både om systemet och driften.

Kan fokusera på kärnverksamheten

Lesley Pennington– Det är oerhört viktigt för oss att vi kan fokusera på vår verksamhet, tekniken är något som bara ska fungera. Supporten på Ballou fungerar jättebra men det bästa är att vi inte behöver involvera supporten så mycket, allt har fungerat väldigt bra, säger Lesley Pennington, grundare och VD på Bemz.

Om Bemz

Idag levererar Bemz till privatkunder i 35 länder världen över via sin webbplats.

Samtliga av deras hemtextilprodukter tillverkas först när kunden väljer sin produkt/textilkombination och lägger sin beställning.

På webbplatsen får man förutom inspiration även vägledning och designråd. Kunden kan prova mönster och färger genom att visualisera produkten direkt på skärmen och sedan specialproduceras kundens val när beställning lagts. Varorna levereras sedan till kunden.

Personlig design i ett nötskal där internet är en förutsättning i alla led.

www.bemz.com

Bemz logotyp

Fler nöjda kunder hos Ballou

Logga in - Webbmailen