Så stärker du skyddet av din IT-miljö med patchning

Som följd av den tekniska utvecklingen ställs högre krav på säkerhet – risken att din datamiljö hackas eller kraschar ökar. För att stärka skyddet för dig som kund hos Ballou tar vi ständigt fram nya verktyg och processer. En betydande rutin för att hålla din driftmiljö skyddad mot skadliga intrång är säkerhetsuppdateringar, patchning.  Enkelt, tryggt och effektivt, där ständig bevakning och uppgradering säkerställer ditt system och minimerar risken för sårbarhet.

Optimalt system behöver patchning

Oavsett vilket datasystem du har behöver uppdateringar göras för att lyftas en säkerhetsnivå. För vem vill åka i ett flygplan som aldrig varit på service? Samma sak här: system som aldrig uppgraderats löper stor risk att bli attackerade av olika virus och hackare.
Patchning är ett första steg. I förebyggande syfte, på ett enkelt sätt kan du säkra upp ditt system och hålla högsta kvalitetsnivå enligt Service Level Agreement (SLA-nivå). Genom regelbundna uppdateringar, som täpper till ”hålen” i ditt system, förebygger och minimeras attackytan.

Ouppdaterade system är sårbara

Kritiska patchar innebär att det redan har hänt, någon annan har fått erfara en brist i systemet: det kan vara en datakorruption där du inte längre kan läsa din data eller så har du fått erfara “obehörig åtkomst”, där någon annan fått kontroll över ditt system. När systemfel uppstår, då har ditt backuppsystem slutat fungera för att klienten var för gammal och hade behövt patchas. Ballous Technical Senior Advisor, Patrik Jarltén, poängterar att ”det är inte en fråga om att det händer, utan mer när det händer”.

Kan jag patcha mitt It-system?

Med patchning kan du, oavsett storlek på din verksamhet, gå från bra till bättre och säkra upp din IT-miljö. Med förebyggande underhåll ser du till att hålla ditt system modernt och följer med i utvecklingen. Patchning är en del av driftsäkerheten och kan stärkas upp med servicefunktioner som övervakning och backup som ser till att ditt system ”mår bra”. Då har du kontroll på din IT-miljö.

Var förberedd. Övervakning, patchning och backup hänger ihop så förbättra din IT-miljö med Ballou. Ring 0455-555 88.

Läs mer om Ballous insatser

Har du redan säkerhetspatchar hos Ballou? Då var ditt system säkrat när WannaCry viruset slog till i maj 2017. Läs bloggen.

Hög tid att stärka upp skyddet. Prioritera i förebyggande syfte och sätt IT-säkerhet framför allt. Läs bloggen.

Logga in - Webbmailen